З кінця січня 2016 в Україні знизилася вартість деяких харчів

Понеділок, 22 лютого 2016, 08:00
Яйця, деякі види м’яса та цукор. Саме цей провіант місцями подешевшав на 2-10 гривень залежно від магазину, в якому він продається.
З кінця січня 2016 в Україні знизилася вартість деяких харчів

Про це розповів Олексій Дорошенко, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, на сторінці у ФБ. За його словами, якщо проаналізувати ціни з початку січня 2016, то можна відзначити, що знизилася ціна на все м'ясо та сало. Не дуже багато спав у ціні цукор та рис. Щодо овочів, подешевшала тільки цибуля. Значно знизилася вартість яєць. Якщо на початку січня за десяток цього продукту можна було віддати від 26 до 30 гривень, то під кінець місяця і вже у лютому його можна купити від 14 до 23 гривень за десять штук. Усе це, за твердженням експерта, потягнуло інфляцію вниз.

За словами Дорошенка, встановила за десять років рекорд падіння і свинина. В опті сьогодні кіло цього м’яса, у його живій вазі, продають за 25 грн. А в липні 2015 року ціна була 34 гривні за кіло.

Причина падіння ціни на яйця, повідомив фахівець, в забороні на їх постачання до Ізраїлю. За твердженням експерта, собівартість яєць 7 гривень за десяток у великого виробника і 9 гривень у середнього і дрібного, роздрібна ціна коливається від 14,50 до 24 гривень.

Курятина знизилася у вартості через зростання поставок з Європи. Сусідам з Європи не подобається російське ембарго, тому вони продають дешевше Україні.

comments powered by HyperComments