Володарі особняків мають по-новому платити за нерухомість (відео)

П'ятниця, 1 липня 2016, 16:15
У Харкові, згідно з рішеннями міськради, ставка податку становитиме 2%.
Володарі особняків мають по-новому платити за нерухомість (відео)

В Україні почав діяти новий податок на нерухомість, повідомляє ТСН. Податківці закликають тих, хто має його сплачувати, самим звернутися до відділень.

Якщо цього не зробити протягом двох місяців, стягуватимуть штраф. Спершу — 10% від суми боргу, потім — 20. До нововведень цього року додали податок на нежитлову нерухомість.

Розмір податку за 2015 рік (підлягає сплаченню у 2016-му) коливатиметься і максимум складатиме 2% мінімальної заробітної плати за 1 кв. метр об'єкта житлової чи нежитлової нерухомості. Ставка встановлюється відповідним органом місцевої влади, тому є різною. Наприклад, у Вінниці, Запоріжжі, Івано-Франківську та Харкові, згідно з рішеннями міськрад, ставка становитиме 2%, у Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях, Дніпропетровську та Києві - 1%, у Житомирі - 0,5%, в Ужгороді - 0,4%, а у Кіровограді - 0,1%. А ось ставку за 2016 рік підняли до 3%.

«Ставка податку ухвалили цьогоріч до 3% мінімальної зарплати. Цього року ми нараховуємо податок за 15 рік. Ми застосовуємо норми закону, які діяли за попередній рік. То у нас виходить по житловій нерухомості ставка по кодексу до 2%, нежитлова до 1%», — розповів головний державний ревізор-інспектор Департаменту податків та зборів з фізосіб ДФС Володимир Гуцуляк.

 

comments powered by HyperComments