Засновник «Ермітажу», у якого вилучили $300 000: ЖБК не отримав жодного сантиметра харківської землі

П'ятниця, 16 вересня 2016, 17:29
Віце-президент «Констракшн Груп» Євген Гутков показав журналістам декларації на всі вилучені заощадження і розповів про кооператив «Ермітаж».
Засновник «Ермітажу», у якого вилучили $300 000: ЖБК не отримав жодного сантиметра харківської землі

Кооператив "Ермітаж", з приводу якого до нього вчора прийшли слідчі, був закритий ще 4 роки тому. Більш того, він не мав ані розрахункового рахунку, ані виділеної під нього землі і взагалі не пропрацював жодного дня.

Про це повідомляє "Восточный Дозор".

За словами Євгена Гуткова, до слідчої бригади, яка приїхала до нього 15 вересня о 8 ранку, увійшло 12 співробітників Генпрокуратури та СБУ. Вони працювали на місці до 4 ранку 16 вересня. 

Слідчи пред'явили рішення Печерського суду про вилучення не лише документів, пов'язаних з діяльністю ЖБК, а і грошей, і коштовностей.

У домашньому сейфі бізнесмена зберігалися 303 тис доларів США та 15 тис євро, усі заощадження були вилучені. 

Євген Гутков - з 2007 року віце-президент будівельної компанії "Констракшн Груп", у 2010- 2015 роках. був депутатом міськради. 

Зараз Євген Гутков рішуче має намір повернути гроші за рішеннім суду. 

"Мої юристи поїдуть в Печерський суд, відвезуть клопотання, мої декларації, виписки про те, що ЖБК "Ермітаж" ні дня не пропрацював і за рішенням засновників, був у 2012 році ліквідований", - каже він.

Окрім того, Євген Гутков запевняє, що за 55 років свого життя він не отримав жодного сантиметра землі від міста і ще жодного дня в житті він не був держслужбовцем. 

Згідно з відомостями реєстру, засновниками обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Ермітаж" (ОК "ЖБК "Ермітаж"), були три людини: Євген Гутков, Денис Моруса і Олександр Синчук (син екс-прокурора Харківської області Василя Синчука).

Нагадаємо, вчора в Харкові з самого ранку тривали обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері народного депутата Михайла Добкіна. Обшуки відбувалися у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

За підсумками проведення слідчих дій Генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу заявив, що під час обшуків у депутата міської ради правоохоронці виявили $300 тисяч. Він додав, що гроші "були вилучені в будинку чиновника", який є також засновником житлово-будівельного кооперативу "Ермітаж". За словами Луценка, у слідчих ГПУ виник сумнів, що таку суму грошових коштів депутат міг зібрати із зарплати. У свою чергу, бізнесмен, який є колишнім депутатом міськради, готовий підтвердити чистоту вилучених заощаджень, пред'явивши декларації. 

Луценко також напередодні заявив, що обшуки проходили "в будинку у матері Добкіна". Пізніше сам народний депутат заявив, що це будинок його дружини, "яку Генеральний прокурор вперто називає його мамою". 

Фігурантами земельних махінацій Генпрокуратурою зазначаються екс-мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький і колишній керівник харківської управління Держкомзему Юрій Санін.

В ході обшуку в готелі «Національ», де проживає мер Харкова Геннадій Кернес, не були виявлені документи, вказані в санкції суду. Що стосується Харківської мерії, то там обшуки вчора закінчилися близько 21.00. Співробітники ГПУ вилучили рішення сесії і посадові інструкції.

comments powered by HyperComments