Громади, які отримують гроші, не знають, як їх використовувати – Тарас Качка

П'ятниця, 23 вересня 2016, 17:17
Бізнес є важливою складовою громадянського суспільства. Про це в рамках Міжнародного економічного форуму в Харкові розповів заступник виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження» Тарас Качка.
Громади, які отримують гроші, не знають, як їх використовувати – Тарас Качка

«Для фонду підтримка середнього і малого бізнесу не є профільною. Але чим далі ми працюємо, тим більше бачимо, що бізнес є складовою громадянського суспільства. Один з великих уроків нашої програми «Нові лідери» - великий досвід того, що в розвитку малого та середнього бізнесу важливі не преференції держави, а обмін досвідом», - підкреслив Тарас Качка.

За його словами, один з намірів в рамках фонду – підтримувати ідеї діалогу бізнесу між собою. Окрім того, фонд велику увагу приділяє децентралізації і роботі громад в умовах, коли їм надається більше повноважень. «Головна проблема полягає в тому, що громади, які отримують більше грошей, не знають, як їх використовувати. Тут для малого бізнесу є великий шанс: дедалі більше буде питань, пов’язаних з формуванням місцевого бюджету. На рівні громади формується те середовище, яке сприяє розвитку бізнесу», - розповів Т.Качка. За його словами, помічниками для лобіювання власних інтересів бізнесу можуть бути неурядові організації.

comments powered by HyperComments