Уряд Китаю готовий виділити 900 мільярдів доларів на фінансування інвестицій в Україну

П'ятниця, 23 вересня 2016, 18:28
Про особливості співробітництва з Китаєм на Міжнародному інвестиційному форумі у Харкові розповів перший секретар посла України у КНР Олександр Сердечний.
Уряд Китаю готовий виділити 900 мільярдів доларів на фінансування інвестицій в Україну

«Завдяки гарній динаміці зростання відносин України з Китаєм адміністрацією міста Харбіна було виділено 360 гектарів н будівництво центру «Київська русь», ведуться роботи зі створення концепції робіт. Планується, що центр «Київська Русь» максимально спростить співпрацю української та китайської сторони», – зауважив Олександр Сердечний.

За його словами, китайці готові вкладатися насамперед у будівництво заводів, різноманітних важких підприємств.

«Залучення додаткових джерел інвестицій – це дуже важливо. Китай це країна з другою економікою в усьому світі.  На жаль, сьогодні вже другий рік товарообіг з Китаєм впав,і китайські інвестиції в Україну є незначними. Розуміння суті з нашої сторони відбувається дуже повільно. Наша головна  помилка – чекати ініціативи від Китаю. Китайська сторона набагато ширше розуміє свій «шовковий шлях» – економічний зріст, індустріалізація промисловості». За словами Олександра, Китай розглядає Україну як масштабний майданчик для відродження підприємств.

«Інша проблема – товарообіг з Китаєм. Освоювати цей ринок потрібно з терпінням і з огдяом на спеціалістів, які працюють на цьому ринку 10 і більше років. Останнім часом у Китаї з’явилося кілька платформ – Український дім, китайські друзі та партнери», – розповів Олександр Сердечний.

Він зауважив: ефективно працювати з Китаєм дистанційно неможливо. Китайські партнери хочуть завжди бачити своїх партнерів. Тож шановні бізнесмени повинні або самі приїжджати до Китаю, або спілкуватися з партнерами через присутніх у Китаї посередників.

comments powered by HyperComments