Товарообіг між Україною і Німеччиною зріс на 30%

П'ятниця, 23 вересня 2016, 18:43
Багато в чому це сталося завдяки програмі Fit for Partnership with Germany Німецького бюро міжнародного співробітництва.
Товарообіг між Україною і Німеччиною зріс на 30%

Про це в ході Міжнародного економічного бізнес-форуму в Харкові розповіла керівник проектного офісу в Києві програми Fit for Partnership with Germany Німецького бюро міжнародного співробітництва Світлана Степащенко.

«За більш ніж 10 років існування через програму пройшло понад 1000 українських підприємств», – зазначила Світлана Степащенко.

За її словами, програма донорська, і організовується через бізнес-сесії – стажування українських менеджерів на території Німеччини.

«Ми переслідуємо дві мети: підтримку українських підприємств і розвиток комунікації з німецькими партнерами... Ми даємо можливість зазирнути в підприємства Німеччини зсередини», – підкреслила Світлана Степащенко.

За її словами в 2014 році 140 менеджерів, які були на території Німеччини в рамках програми, уклали зовнішньоекономічних угод на 140 млн гривень.

«Товарообіг між Україною і Німеччиною за результатами 2015 року зріс більше, ніж на 30%. І це – багато в чому завдяки програмі Fit for Partnership with Germany», – наголосила Світлана Степащенко.

comments powered by HyperComments