Українці стали менше їсти

Субота, 8 жовтня 2016, 16:01
Споживання продуктів в Україні впало до рекордно низького рівня 1996-го року.
Українці стали менше їсти

"Найбільше скоротилися в натуральному вимірі продажі соків — на 22% і на олію-на 19%. Споживання м'яса ми скоротили на 14%, риби-на 8%, цукру на 18%. Навіть каву і чай ми стали пити рідше — їх продажі впали на 9 і 16% відповідно. Основа українського раціону — це крупи, макарони, картопля і хліб. Але споживання навіть основних продуктів сильно просіли: круп ми стали купувати на 7% менше у натуральному вимірі, макаронів — 5%, картоплі — на 1% і хліба на 2%. Але наш схудне гаманець не позначилася на реалізації вершкового масла", - повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає "Восточный Дозор".

Переваги в алкоголі також змінювалися: горілки (легальної) українці випили менше на 16%, вина стільки ж, скільки і роком раніше. А ось продажі пива в 2016 році збільшилися — на 7%. Продаж мінеральної води у порівнянні з 2015 роком не змінилися. А ось в чому собі не відмовляли, так це в яйцях — їх ми купили на 5% більше, ніж роком раніше.

Зростання цін восени і взимку цього року призведе до подальшого скорочення споживання, хоча платити за ту ж продуктову корзину ми будемо більше.

comments powered by HyperComments