Рухомий склад харківського метро оновлять на 29 мільйонів гривень

Середа, 26 жовтня 2016, 18:03
Депутати Харківської міськради виділили 29,7 мільйонів гривень на модернізацію рухомого складу Харківського метрополітену.
Рухомий склад харківського метро оновлять на 29 мільйонів гривень

Таке рішення було прийнято сьогодні, 26 жовтня, на черговій сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова на 2016 рік пов'язано з перевиконанням дохідної частини бюджету за підсумками виконання за 9 місяців більш ніж на 5%.

За її словами, своєчасне затвердження порядку справляння та ставок єдиного податку забезпечило надпланові доходи в сумі 213,7 млн грн.

Підвищення заробітної плати у бюджетній сфері та галузях економіки дозволило додатково отримати 138,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Ефективне використання майна комунальної власності сприяло перевиконанню планових показників по платі за землю (на 66,1 млн грн) і орендної плати (на 12,3 млн грн).
Додатково одержані фінансові ресурси будуть спрямовані на:

- оплату електроенергії, спожитої підприємствами наземного електротранспорту (трамваями і тролейбусами), для здійснення пасажирських перевезень - 50 млн грн;
- модернізацію рухомого складу метрополітену - 29,7 млн грн;
- реконструкцію мереж зовнішнього освітлення міста - 11 млн грн;
- заміну вікон в загальноосвітніх школах та дитячих дошкільних закладах, а також придбання меблів та м'якого інвентарю для дитсадків - 12 млн грн;
- капремонт приміщень закладів охорони здоров'я та на придбання медикаментів - 9,5 млн грн;
- капітальний ремонт установ культури - 9,2 млн грн. та інше.

comments powered by HyperComments