Харківське авіаційне виробниче підприємство є найбільшим боржником у Харківській області

Четвер, 27 жовтня 2016, 12:56
Станом на жовтень борг Харківського авіаційного виробничого підприємства складає 114 млн грн.
Харківське авіаційне виробниче підприємство є найбільшим боржником у Харківській області

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, за результатами засідання комісії, яке відбулося 19 серпня, до прокуратури Харківської області було спрямовано 35 заяв щодо тривалої невиплати заробітної плати по кожному економічно активному підприємству-боржнику.

Було відкрито 28 кримінальних проваджень, впродовж серпня - вересня на 4 підприємствах ліквідовані борги на суму 1,1 млн грн, на 8 підприємствах борги зменшилися на загальну суму 2,2 млн грн.

Найбільшими боржниками в області є підприємства-банкрути, загальна заборгованість яких станом на жовтень складає понад 155 млн грн. З них 114 млн грн - борг Харківського авіаційного виробничого підприємства.

ДП «Харківський автомобільний завод», яке займається ремонтом важкої гусеничної техніки із зони АТО, теж мало борг  із заробітної плати. Він виник на підприємстві, яке входить до складу концерну «Укроборонпром», через несвоєчасні розрахунки Міністерства оборони.

За словами керівника заводу, торік підприємство відремонтувало більше 200 одиниць техніки, сьогодні на заводі знаходиться близько 40 одиниць, робота з ремонту техніки триває.

Михайло Черняк дав доручення підготувати за результатами засідання комісії лист на ім’я керівника ДП «Укроборонпром» з проханням якомога швидше вирішити питання.

comments powered by HyperComments