У команди Тригубенка - чорна смуга

П'ятниця, 2 грудня 2016, 10:53
Офіс нардепа від БПП Сергія Тригубенка, розташований на 20-му поверсі столичного бізнес-центру «Парус», піддали обшуку співробітники Національного антикорупційного бюро.
У команди Тригубенка - чорна смуга

Приводом для цього стало кримінальне провадження, відкрите за фактом підозри в порушенні відразу двох статей Кримінального кодексу України: №209 (Легалізація доходів, отриманих злочинних шляхом) і №364 (Зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). За даними ЗМІ, ці правопорушення пред'являються співробітникам цілого ряду компаній: ТОВ "Транс систем Лоджистік", ПП "Алекс-2002", ТОВ "ТВ-Ресурс" та ТОВ "Дантрейд Лтд". Всі ці фірми зареєстровані на номінальні фізособи, але фактично компанії близькі Тригубенко. Так, наприклад, "Дантрейд Лтд" проводила закупівлю вугілля у держшахти "Краснолиманська" за ціною близько 850 грн / т, а згодом перепродувала його державної компанії "Центренерго". Збутова ціна була близько 1300 грн/т. Різниця залишалася у посередника, стверджує джерело в НАБУ.

Як повідомляється, вилученого під час цієї операції компромату досить, щоб пустити команду харківського бізнесмена шляхом газового магната Олександра Онищенка.

Варто відзначити, що перші великі проблеми у Тригубенка почалися ще у жовтні, коли захиталося крісло під його єдиним представником в енергетичному відомстві - заступником голови Міненерго Дмитром Лабоженко. Що знижувало вплив бізнесмена на вищеозначену державну шахту "Краснолиманська", негласним куратором якої він залишався до останнього часу.

Незважаючи на ці епізоди, Тригубенко навряд чи повторить долю Онищенко. По-перше, він входить до провладної фракції БПП (тоді як Онищенко був членом групи "Волі народу"). По-друге, таке завдання перед собою не ставить неофіційний ініціатор візиту НАБУ - "експерт з питань енергетичного ринку" Віталій Карпачов, який з літа з благословіння негласного куратора ПЕК Ігоря Кононенко, став контролювати державний вугільний сектор. таким чином, зайнявши місце харків харків'янина. За останнім залишився тільки один об'єкт - вищезгадана державна шахта "Краснолиманська". Саме цей актив, за даними і цікавить Кропачева. А значить, компромат на конкурента, зібраний руками НАБУ, екс-депутат Донецької облради може використовувати для того, щоб "збити" опонента з потрібного йому активу.

Нагадаємо, структури відомого газового бізнесмена Олександра Онищенка були викриті НАБУ у викупі за заниженою вартістю газу державної компанії "Укргазвидобування". Після того як цей факт вийшов в публічну площину, Онищенко був позбавлений депутатської недоторканності і був змушений тікати за кордон, а глави його компаній - заарештовані.

ФОТО: Олигарх

 

comments powered by HyperComments