Коломойський погодився віддати «Приватбанк» – джерело

П'ятниця, 16 грудня 2016, 22:35
Ігор Коломойський та інші акціонери погодилися передати банк державі після 20 грудня.
Коломойський погодився віддати «Приватбанк» – джерело

Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на співрозмовників, близьких до акціонерів.

Однак, згоди Коломойського та інших кредиторів виявилося недостатньо.

14 грудня пізно ввечері відбулася зустріч в АП, на якій прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловився проти такого сценарію. І тепер вже складно сказати, чи буде націоналізований банк до кінця року. Без згоди прем'єра цього зробити не можна. За словами співрозмовників, близьких до акціонерів, не виключено, що на позицію Гройсмана вплинув інший акціонер – Геннадій Боголюбов, який до цього вважався неактивною стороною переговорів.

У будь-якому випадку позиція прем'єр-міністра виглядає переконливою, так як це може бути абсолютно не той випадок, коли вирішити проблему "Приватбанку" раніше буде краще і дешевше, навіть якщо того вимагає МВФ.

Як відомо, раніше у «Приватбанку» заявили, що розмови про націоналізацію – атака на банк.

Чутки про ймовірну націоналізацію «Приватбанку» ходять по ринку вже давно, але останнім часом вони активізувалися. При цьому в банку кожен раз називали такі розмови фейком.

Раніше голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що до кінця року буде рішення щодо «Приватбанку».

«Приватбанк» заснований в 1992 році. Станом на 31 березня 2016 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3244%) і Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3244%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів (268,85 млрд гривень) банк був найбільшим серед 108 банків, що діяли в країні.

comments powered by HyperComments