Національний банк перерахував "Привату" близько 15 млрд. грн. на поповнення банкоматів

Вівторок, 20 грудня 2016, 11:41
Ризик виникнення паніки у зв'язку з націоналізацією «Приватбанку» мінімізований - вважають у Нацбанку
Національний банк перерахував "Привату" близько 15 млрд. грн. на поповнення банкоматів

Про це в ефірі «Вечірнього прайму« на телеканалі «112 Україна» повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

«Ми сьогодні підтримали банк ліквідністю на суму близько 15 млрд грн. Банк завтра забезпечить інкасацію банкоматів. Всі, хто мають поточні карткові рахунки в «Приватбанку», зможуть повністю ними розпоряджатися», - сказала вона.

"Паніки немає. Зняття з банкоматів дещо збільшилися, ніж, припустимо 2 тижні тому. При цьому кошти фізичних осіб доступні, банк працює, черг немає. Завдяки своєчасним заходам банківська система підтримала нас. На сьогоднішній день картки "Приватбанку" обслуговуються банкоматними мережами інших банків і постерминальными мережами інших банків. Це говорить про те, що ризик виникнення паніки мінімізований", - сказала Рожкова.

Також Мінфін під націоналізацію «Приватбанку» випустить облігації на суму до 116,8 мільярда гривень.  Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №961 від 18 грудня «Деякі питання забезпечення стабільності фінансової системи». «Міністерству фінансів здійснювати ... випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у розмірі до 116,8 мільярда гривень терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних з подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції додаткової емісії «ПриватБанк», – йдеться в документі.

Нагадаємо, що для посилення надійності державного "Приватбанку" Президент України Петро Порошенко надав відповідний законопроект, яким надаються додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі, такі ж самі, як для «Ощадбанку».

comments powered by HyperComments