НБУ обіцяє «притушити» коливання гривні

Середа, 21 грудня 2016, 01:31
У Національному банку запевняють, що стежать за ситуацією на валютному ринку і не допустять розгортання кризових явищ.
НБУ обіцяє «притушити» коливання гривні

«Національний банк пильно стежить за ситуацією на валютному ринку і не допустить розгортання кризових явищ на валютному ринку. Ми маємо достатньо інструментів для згладжування надмірних коливань курсу гривні, спровокованих тимчасовими факторами», – сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

За його словами, НБУ протягом року поповнював міжнародні резерви, щоб наростити свої потужності для заспокоєння валютного ринку в періоди посиленої волатильності.

«Чиста купівля валюти Національним банком під час валютних аукціонів і інтервенцій з початку року склала 1,7 млрд дол. США. В результаті обсяг міжнародних резервів сьогодні становить $15.4 млрд. Цього достатньо і для продажу валюти під час інтервенцій, і для виконання зобов'язань уряду і НБУ», – зазначив Олег Чурій.

У НБУ відзначають, що 20 грудня у відповідь на появу дисбалансів на міжбанківському валютному ринку, які надавали девальваційний тиск на курс гривні, проведено аукціон з продажу іноземної валюти.

«Під час цієї валютної інтервенції ми задовольнили заявки учасників ринку на $28,4 млн. Загальний обсяг поданих заявок становив $37,9 млн, тобто ми задовольнили 62% заявок за мінімальним курсом аукціону. Курс відсікання становив 26,45 гривень за долар США. За результатами аукціону максимальний курс становив 26,50 гривень за долар США, мінімальний курс – 26,45 гривень за долар США, середньозважений курс – 26,46 гривень за долар США», – зазначив Чурій.

comments powered by HyperComments