Податкова "накрила" інтернет-магазин: за рік не сплатили податків на 3,6 млн. грн

Середа, 28 грудня 2016, 19:07
Торгували 30-річний підприємець спільно зі своєю дружиною
Податкова "накрила" інтернет-магазин: за рік не сплатили податків на 3,6 млн. грн

30-річний підприємець спільно зі своєю дружиною, які згідно документації займаються монтажем машин і устаткуванням, роздрібною торгівлею комп’ютерами і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах, налагодили діяльність Інтернет-магазину широкого асортименту.

В ході досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України, встановлено, що  продаючи товари для дому та дітей, телевізори, мобільну та комп’ютерну техніку, підприємець пропонував своїм покупцям здійснювати оплату через готівку або кредитні картки. Однак, виявилося, що рахунки, на які приходили кошти за продані товари, не мали жодного відношення до самого бізнесмена. Вони належали приватним підприємцям-пособникам, які звільнені від сплати ПДВ. В такий спосіб чоловік ухилявся від сплати податків та приховував реальні об’єми товарообігу. Лише за один рік підприємець та інші учасники схеми  відправили до своїх кишень 3,6 млн. грн., чим завдали державному бюджету збитків в особливо великих розмірах.

Встановлено, що товар, який реалізовується через вказаний Інтернет-магазин, підприємець замовляє у країнах Азії.

В рамках кримінального провадження проведено низку обшуків в транспортних засобах, офісних та житлових приміщеннях учасників схеми ухилення від сплати податків.

«Так в ході слідчо-оперативних дій було виявлено та вилучено чорнові записи, банківські картки, документацію, грошові кошти у національній та іноземній валюті на загальну суму у 75,5 тис. грн. та комп’ютерну техніку відомих брендів на загальну суму у майже  1,9 млн. грн.», - зазначає перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бєжанов.

comments powered by HyperComments