В Україні розпочалася деклараційна кампанія

Четвер, 5 січня 2017, 14:30
Державна фіскальна служба окреслила нові правила декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2016 року.
В Україні розпочалася деклараційна кампанія

Як повідомляє прес-центр ХОДА, платник податків може надати декларацію за місцем власної податкової адреси особисто чи за допомогою уповноваженої особи. Також він може скористуватися поштою або засобами електронного зв’язку.

Проте у Державній фіскальній службі відмічають, що у випадку надсилання декларації поштою до документу необхідно буде додати повідомлення про вручення та опис про вкладення. Це потрібно зробити не пізніше п’яти днів до закінчення граничного строку подання.

Якщо ж людина подає декларацію в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, то вона повинна надіслати її не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання. При виникненні потреби платники зможуть отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи. Бланки декларацій будуть надані безкоштовно.

Також були названі граничні строки подання декларації. Громадяни та особи, які проводять незалежну професійну діяльність, мають подати документ до 1 травня року, що настає за звітним. Останній день подання декларації за 2016 рік – 03.05.2017. Підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)  повинні це зробити протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року). Останній день подання декларації за 2016 рік – 09.02.2017.

comments powered by HyperComments