П'ять ОСББ стали учасниками програми «теплих» кредитів

Середа, 11 січня 2017, 19:53
З 3 по 6 січня ОСББ залучили 416 тисяч грн на придбання матеріалів та обладнання для впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхівках.
П'ять ОСББ стали учасниками програми «теплих» кредитів

Тож, в Держенергоефективності України припускають, що ця урядова програма у 2017-му буде такою ж популярною, як і минулого року.

«Так, у 2016 році ОСББ реалізовано 435 проектів з підвищення енергоефективності у багатоповерхівках, що у 2,2 раза більше ніж у 2015 році. На ці цілі ними залучено 61 млн грн що у 3,6 разів більше ніж у 2015 році», – наводять дані урядовці.

У Державному агентстві з енергоефективності нагадують, що учасники урядової програми «теплих» кредитів мають нагоду отримати з держбюджету щонайменше 40%-ву компенсацію коштів, залучених на обладнання та матеріали для утеплення будинку. Якщо в ОСББ є отримувачі субсидій, то вони гарантовано отримують збільшений розмір відшкодування – 70%.

«Окрім державної допомоги, чимало ОСББ можуть розраховувати й на додаткову компенсацію відсотків чи суми за кредитом від місцевої влади, – зазначають урядовці. – В деяких областях та містах сума відшкодування з місцевих бюджетів складає від 20% до 50%. Це означає, що у деяких регіонах сумарний розмір компенсації суми коштів, залучених на термомодернізацію багатоповерхівки, може сягнути 70% і більше».

Крім цього, в Держенергоефективності підкреслюють, що додатковими перевагами програми є відсутність корупційних ризиків: виключено потребу контактувати з чиновниками та відсутня можливість штучного завищення вартості енергоефективних товарів учасниками програми.

«Важливо й те, що учасники урядової програми з енергоефективності не обмежені у виборі виробників чи продавців енергоефективних товарів, надавачів послуг і робіт з їх встановлення», – говорять фахівці.

comments powered by HyperComments