«Під ковпаком у Мюллєра»: Мін'юст зібрав усіх боржників до купи

Четвер, 12 січня 2017, 03:21
Міністерство юстиції України запустило Єдиний реєстр боржників, в який вносяться дані про громадян і компанії, які визнані рішенням суду боржниками і щодо яких відкрито відповідне виконавче провадження.
«Під ковпаком  у Мюллєра»: Мін'юст зібрав усіх боржників до купи

Відомості про боржників повинні бути відкритими і розміщуватися на офіційному сайті відомства. Реєстр є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження, і створений з метою оприлюднення в режимі online інформації про невиконані майнові зобов'язання боржників.

Згідно з чинним законодавством, виконавець також зобов'язаний внести до зазначеного реєстру відомості щодо боржників, що мають зобов'язання перед фізичними або юридичними особами за судовими рішеннями і рішеннями інших органів. При цьому в Єдиному реєстрі боржників повинна міститися інформація про боржників, до яких виконавчі провадження зареєстровані в системі після запуску реєстру.

Не підлягають внесенню до реєстру відомості про боржників, які є державними органами або органами місцевого самоврядування, а також про боржників, які не мають заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів більше трьох місяців. Також не підлягають внесенню до реєстру відомості щодо судових рішень немайнового характеру.

Відомості про боржника виключаються з реєстру одночасно з винесенням постанови про закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа стягувачу, повернення виконавчого документа до суду або в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.

comments powered by HyperComments