Як сплачувати податок на нерухомість в 2017 році

Вівторок, 17 січня 2017, 11:01
Оподаткування нерухомості у поточному році зазнає змін
Як сплачувати податок на нерухомість в 2017 році

Ставки податку для об'єктів нерухомості встановлюються за рішенням місцевих органів влади, але в розмірі, що не перевищує 3% розміру мінімальної заробітної плати (тобто не більше 96 грн.), встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м.

Також у 2017 році зменшується база оподаткування: для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м; для різних типів об'єктів житлової нерухомості, у тому числі їх частин (у разі одночасного знаходження у власності платника податку квартири/квартири і житлового будинку/будинків, у тому числі їх частин), – на 180 кв. м.

Ставка податку за земельні ділянки, нормативна грошова оцінка яких проведена, встановлюється в розмірі не більше 3% від цієї оцінки, для сільгоспугідь і земель загального користування – не більше 1%.

Передбачено звільнення від сплати податку наступних груп осіб: інвалідів першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонерів (за віком); ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичних осіб, визнаних законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більше 2 га; для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, в містах – не більше 0,10 га; для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 га; для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 0,01 га; для ведення садівництва – не більше 0,12 га.

Раніше повідомлялося: ставка податку на нерухомість не може перевищувати 48 грн за 1 м2 бази оподаткування.

comments powered by HyperComments