Як Харківщина розраховується за енергоносії

Субота, 28 січня 2017, 12:03
Рівень розрахунків споживачів області за електроенергію становить 97,5 %
Як Харківщина розраховується за енергоносії

Стан розрахунків за електрику та природний газ, а також за надані послуги з тепло- та водопостачання, розглянули 27 січня під час селекторної наради в ХОДА.

Відкриваючи нараду, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко наголосив на важливості порушених питань.

«Нагадаю керівникам місцевого самоврядування про відповідальність за ті підприємства, які знаходяться у вашому управлінні. Безумовно, за розрахунки й фінансову діяльність своїх комунальних підприємств несуть відповідальність й керівники районів. У новому році прошу вас провести відповідну роботу з недопущення заборгованості та необґрунтованих тарифів», - звернувся до присутніх заступник керівника області.

Останні дані щодо розрахунків споживачів за електричну енергію та природний газ надав начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. Він відзначив, що за спожиту в 2016 році електроенергію область розрахувалась з ДП «Енергоринок» на 97,5%. Зокрема, повністю розрахувались за електроенергію промислові підприємства, сільгоспспоживачі та бюджетні установи, які фінансуються з місцевих бюджетів.

«Наголошую, що до боржників, згідно з чинним законодавством, вживаються відповідні заходи щодо обмеження енергопостачання», - сказав керівник паливно-енергетичної галузі області.

Споживачі природного газу області минулого року, за даними НАК «Нафтогаз України», розрахувалися на 77,4%.

«По категоріях: підприємства теплоенергетики - 77%, населення - 77,2%, бюджетні установи - 96,5%, - надав дані Олексій Белоцький. - Звертаю увагу керівників підприємств на необхідність виконання графіків реструктуризації заборгованостей за газ, що був використаний у минулих періодах, забезпечення збору платежів за надані послуги та своєчасне оформлення протоколів стосовно пільг та субсидій».

За інформацією начальника Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, станом на 26 січня за надані минулого року послуги теплопостачання споживачі області розрахувалися на рівні 87,5%. У тому числі рівень розрахунків по місту Харків становить 87,8%, по районах та містах області – 85,6%. При цьому установи, що фінансуються з місцевих бюджетів, розрахувалися на 104,9%. Рівень розрахунків за послуги водопостачання та водовідведення склав 92,3%.

«Підприємства області вживають усіх можливих заходів для підвищення рівня розрахунків споживачів за надані комунальні послуги. Зі злісними неплатниками проводиться претензійно-позовна робота», - зазначив Сергій Магдисюк.

У ході селекторної наради Євгеній Шахненко доручив директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА проаналізувати ситуацію з обґрунтованості тарифів у розрізі кожного комунального підприємства та підготувати лист до Кабінету Міністрів України щодо визначення відповідної роботи з Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

comments powered by HyperComments