З 1 лютого знизять ціни на ліки

Вівторок, 31 січня 2017, 12:35
Обіцянку знизити ціни на ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми дав Прем’єр-міністр України
З 1 лютого знизять ціни на ліки

"Я переконаний у тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб'ємося іпочнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків", - заявив Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV.

Коментуючи заяви щодо нібито неможливості забезпечення зниження ціни на ліки з 1 лютого, Глава Уряду зазначив, що передбачав утворення дефіциту ліків, як тільки Уряд почне наводити лад в утворенні цін на лікарські засоби.

"Найголовніший парадокс полягає у тому, що у Польщі ціни на одні й ті самі ліки дешевші, ніж в Україні. Як тільки до цього парадоксу наблизився, одразу почалися атаки на Уряд. Ми будемо йти в заданому напрямку. Що стосується ліків, наше завдання - забезпечити зниження ціни по трьох категоріях - гіпертонія, цукровий діабет і бронхіальна астма", - наголосив Прем’єр-міністр.

З 1 квітня також розпочне роботу програма з відшкодування вартості ліків на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, додав Володимир Гройсман. За розрахунками, ці кроки Уряду, спрямовані на вчасне забезпечення ліками хронічно хворих,дозволять зменшити інвалідність і смертність від гіпертонії на близько 18%.

Раніше повідомлялось, що встановлено максимальні торгові надбавки на медпрепарати від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, бронхіальної астми

comments powered by HyperComments