СБУ шукає документи на 95 млн.грн. в Укргазвидобуванні. Компанія називає це "дестабілізацією роботи"

Середа, 8 лютого 2017, 17:28
Обшуки проходять зараз в кабінетах керівництва компанії в Києві, у офісах управлінь «Полтавагазвидобування» та «Шебелинкагазвидобування»
СБУ шукає документи на 95 млн.грн. в Укргазвидобуванні. Компанія називає це "дестабілізацією роботи"

Зранку в СБУ повідомили, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили посадовців ПАТ «Укргазвидобування» на виведенні грошей з товариства.

Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу Укргазвидобування та регіональних філій товариства за змовою с комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг. Між тим, українським законодавством заборонено здійснення охорони особливо важливих об’єктів державної власності приватними структурами.

Співробітники спецслужби задокументували, що для легалізації оборудки посадовці уклали договори з двома приватними охоронними структурами нібито на надання послуг забезпечення систем безпеки. Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад дев’яносто п’ять мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, сьогодні, 08 лютого, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки у приміщеннях ПАТ «Укргазвидобування» у Києві, Полтаві, Харківській області та офісах приватних комерційних структур.

За словами керівництва компанії, воно не має відношення до цієї справи: офіційної підставою для обшуків стали охоронні послуги надані протягом 2010-2015 років. В даний момент у зазначених приміщеннях компанії тривають слідчі дії. Компанія працює у штатному режимі.

Голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко зазначив: «Ми здивовані тим, що слідчі органи обрали таку форму спілкування як обшук. Ми законослухняна компанія, і завжди ідемо на зустріч правоохоронним органам. Прикро, що такі дії відбуваються в розпал опалювального сезону та в період екстремальних холодів. Сподіваємося, що це не вплине на роботу найбільшої Української газовидобувної компанії, яка забезпечує видобуток 75% українського газу та стоїть на варті енергонезалежності України».

«Що сподіваються знайти слідчі в домівках нового керівництва компанії, пов’язаного з ухвалою суду, залишається риторичним питанням», – додав Олег Прохоренко.

comments powered by HyperComments