Прокуратура намагається повернути 36 га землі у Балаклійському районі

Четвер, 9 лютого 2017, 18:05
Вартість землі становить понад 1 млн. грн.
Прокуратура намагається повернути 36 га землі у Балаклійському районі

Лозівська місцева прокуратура подала до Балаклійського районного суду Харківської області позов щодо визнання недійсним договору оренди на 36 га землі, які використовували для сільськогосподарських потреб.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський, рішенням райдержадміністрації земельну ділянку передали місцевій жительці ще у 2011 році. Однак при цьому нормативно-грошова оцінка землі фактично не проводилася, що є порушенням чинного законодавства.

"За попередніми даними, на сьогоднішній день вартість землі становить понад 1 млн. грн. Проте орендар платила відсоток від вартості ділянки 20-річної давнини. Це призвело до того, що до бюджету Асіївської сільської ради, на території якої знаходяться зазначені землі, тривалий час не надходила орендна плата у повній мірі", - пояснив Е. Миргородський.

Раніше Дергачівська місцева прокуратура направила до Господарського суду області позов про визнання недійсним і скасування договору оренди понад 40 га земель водного фонду та повернення їх державі.

comments powered by HyperComments