У громадян забрали 2,6 га власної землі під Харковом

П'ятниця, 10 лютого 2017, 12:39
Прокуратура у суді довела, что вони отримали цю землю незаконно
У громадян забрали 2,6 га власної землі під Харковом

Прокуратура області забезпечила реальне виконання рішення Харківського районного суду області щодо визнання недійсними та скасування державних актів про право власності на земельні ділянки, роздані громадянам із порушенням вимог чинного законодавства.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, у 2009 році посадові особи Південноміської ради Харківського району незаконно передали у приватну власність землі лісового та водного фонду загального користування вартістю понад 1,5 млн. грн. для будівництва та обслуговування  житлових будинків, господарських будівель і споруд.

2,6 га земель надали 26 громадянам без дотримання вимог зміни цільового призначення та з порушенням діючого мораторію на їх відчуження.

У подальшому на ці ділянки оформили державні акти про право приватної власності на землю.

Наразі рішення суду реально виконано у повному обсязі - речові права скасовані.

Раніше повідомлялось, що прокуратура намагається повернути 36 га землі у Балаклійському районі. Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський, рішенням райдержадміністрації земельну ділянку передали місцевій жительці ще у 2011 році. Однак при цьому нормативно-грошова оцінка землі фактично не проводилася, що є порушенням чинного законодавства.

comments powered by HyperComments