Навесні нас можуть очікувати віялові відключення світла

Понеділок, 13 лютого 2017, 17:34
Через блокування поставок антрациту із неконтрольованих територій Донбасу вугілля вистачить на 30 днів
Навесні нас можуть очікувати віялові відключення світла

Про це було заявлено під час засідання антикризового енергетичного штабу в. о. директора "Укренерго" Всеволодом Ковальчуком і головою Мінпаливенерго Ігорем Насаликом.

За їх слів, Міністерство ініціює введення надзвичайного стану в енергетичній сфері. Для переходу на імпортне постачання антрациту знадобиться близько 50 днів, але існують певні ускладнення, оскільки через зупинку кількох ядерних реакторів у Європі, інші держави також активно закуповують антрацитове вугілля, - повідомило видання "Українська правда".

Сьогодні стало відомо, за словами начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексія Белоцького, що Зміївська ТЕС в повному обсязі забезпечена вугіллям, якого вистачить до кінця опалювального періоду.

12 лютого Гройсман заявив, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу.

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

 

comments powered by HyperComments