Конкретна відповідальність за зростання тарифів на тепло, на гарячу воду лежить на місцевій владі - Гройсман

Середа, 15 лютого 2017, 17:10
Тарифи на тепло, на гарячу воду Уряд України не встановлює, - заявив прем'єр
Конкретна відповідальність за зростання тарифів на тепло, на гарячу воду лежить на місцевій владі - Гройсман

"Тарифи на тепло, на гарячу воду Уряд України не встановлює. Подання на це здійснюється місцевими органами влади і затверджується незалежним регулятором, який не має стосунку до системи Уряду. Але подання робить не незалежна комісія, а кожна міська рада кожного міста в Україні, де виробляється тепло. Вони роблять свої розрахунки, несуть комісії, кажуть: перевірте", - зазначив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду у вівторок.

"За структуру формування витрат на тепло, воду, гарячу воду в Україні впливають місцеві органи з затвердженням Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - підкреслив він.

Уряд встановив єдину ринкову ціну на газ, що є граничною. Ціни можуть бути меншими, якщо буде відповідна пропозиція всередині країни, наголосив Володимир Гройсман. Встановлення єдиної ціни на газ в країні поклало край спекуляціям, корупції і відкатам під час продажу газу в Україні. Ця система є прозорою та працює у всіх європейських країнах, зауважив Глава Уряду.

"Раніше на цьому заробляли гроші в кишені, а "Нафтогаз" був збитковою компанією, яка постійно отримувала сотні мільярдів коштів українських громадян до кишень "Нафтогазу"", - зауважив Володимир Гройсман.

Гройсман также наголосив на тому, що зростання цін на природний газ для населення не буде.

«Я не допущу жодного підвищення тарифів на газ для потреб населення. А ті, хто заявляють про можливе зростання цін на 40%, повинні або відповідально працювати, або писати заяву на звільнення», -  сказав він.

Нагадаємо про подорожчання електрики: з березня платитимемо на 25% більше.

comments powered by HyperComments