Гроші за "теплий" кредит повернуть тисячам мешканців Харківщини

Четвер, 23 лютого 2017, 18:01
Зміни до обласного бюджету вже внесли
Гроші за "теплий" кредит повернуть тисячам мешканців Харківщини

Депутати Харківської обласної ради на сьогоднішній сесії внесли зміни до бюджету Харківщини на 2017 рік, серед яких, зокрема, передчабається виділення 6,5 млн грн на компенсацію кредитів, отриманих населенням на впровадження енергозберігаючих заходів.

За підрахунками чиновників обладміністрації, компенсації за так звані "теплі" кредити зможуть отримати близько 3,5 тисяч мешканців регіону.

Начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький повідомив, що за обсягами передбаченого фінансування на 2017 рік Харківська область посідає друге місце в Україні.

"Виходячи з того, що державна програма стимулювання населення до впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій бере на себе зобов'язання з погашення 35% від тіла кредиту, Харківська обласна адміністрація в рамках обласної програми встановила процентну частку відшкодування на рівні 15% річних. Середній розмір кредиту в 2016 році становив 13 тис. грн, тобто відшкодування з боку області складе в середньому 1,8 тис. грн з одного кредиту за рік», - уточнив він.

Зазначається, що кошти за обласною програмою виділяють на кредити, які взяті на утеплення фасаду, заміну вікон, радіаторів водяної системи опалення, регулятори температури повітря (у тому числі автоматичні), рекуператори теплоти вентиляційного повітря, теплонасосні системи для водяної системи опалення та гарячого водопостачання, системи сонячного теплопостачання та гарячого водопостачання, вузли обліку гарячої та холодної води, прилади обліку електричної енергії тощо.

Раніше повідомлялося, що Харківська облрада прийняла програму "Здоров’я Слобожанщини".

comments powered by HyperComments