На Харківщині мають привести тарифи на послуги ЖКГ до економічно обґрунтованих

Субота, 25 лютого 2017, 14:22
Це є одним з першочергових завдань, поставлених перед РДА. Відповідна теза була озвучена заступником голови ХОДА Євгеном Шахненком перед міськими та районними головами Харківщини.
На Харківщині мають привести тарифи на послуги ЖКГ до економічно обґрунтованих

24 лютого відбулася селекторна нарада Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, присвячена питанням опалювального сезону-2016/2017. Під час заходу Євген Шахненко поставив першочергові завдання РДА, керівництву міст обласного підпорядкування і службам, що забезпечують життєдіяльність регіону. Вони полягають в розробці стратегії на наступний опалювальний сезон; проведенні необхідних робіт на окружній дорозі, Ростовській трасі і ділянках дороги на Куп'янськ, на яких було здійснено поточний ремонт у минулому році; продовженні роботи щодо приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обґрунтованих.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що опалювальний сезон у Харківській області проходить у стабільному режимі: «Житлово-комунальний комплекс успішно пройшов випробування морозами. Надзвичайних ситуацій допущено не було. У порівнянні з іншими регіонами України, у Харківській області через негоду не зафіксовано масових відключень споживачів від енергопостачання, а також виникнення аварійних ситуацій на електромережах АК  «Харківобленерго».

Євгеній Шахненко також підкреслив, що за весь період складних погодних умов на дорогах області не було обмежень руху транспорту. В цілому на експлуатаційне утримання доріг у зимовий період і ліквідацію наслідків негоди вже використали понад 57 тис. кубометрів піщано-сольової суміші та 2,7 тисяч тон солі. У запасі залишилося 7,1 тисяч кубометрів ПСС, 0,3 тисячі тони солі та 5 тисяч кубометрів піску.

Як повідомляла «Справжня варта», малозабезпеченим доплатять за тепло. Субсидіантам компенсують різницю, обумовлену зміною тарифу на тепло.

comments powered by HyperComments