На трюфелях можна нелегально заробити третину євромільйона

П'ятниця, 17 березня 2017, 15:02
Легально трюфелі в Україні не продаються
На трюфелях можна нелегально заробити третину євромільйона

Найдорожчий гриб у світі - трюфель - за 20 років принесе прибуток власнику плантації на суму 350 тис євро.

Проте українські аграрії задовольняються лише типовими для нашої країни зерновими та олійними культурами, пише UBR.

Видання поспілкувалось із засновником ферми «Sunberry Ukraine» Олександром Джигою, який вирішив повернути Україні колишню славу постачальника найдорожчих грибів у світі.

За його словами, мова йде про ціну продажу найдешевшого трюфеля у 300 євро за кілограм. Правда, першого урожаю доведеться чекати п`ять років.

Незважаючи на початкові витрати, "гра варта свічок", оскільки гектар найдешевших грибів принесе вже на десятий рік 1,8 тисяч євро прибутку, а на 20-й рік - 43,2 тисяч євро.

«Найдорожчий - пьемонтського трюфель. Його мінімальна ціна - 2 тис євро. Це означає, що за 20 років він дасть власнику плантації 350,9 тисяч євро прибутку.

Продавати трюфелі легально в Україні не можна, оскільки цей вид грибів занесений до Червоної книги. Для офіційних продажів необхідно змінити законодавство.

Але, незважаючи на недосконале законодавство, ароматний гриб в Україні користується великим попитом у рестораторів.

«За французькі гриби в ресторанах готові викласти від 4 до 10 тис грн - за кілограм якісного продукту. Дуже часто постачальники частина французьких трюфелів змішують з українськими, і вже тоді велику партію розпродають в ресторани », - каже Джига.

Раніше повідомлялося, що гриби істотно подешевшають.

comments powered by HyperComments