Місцева влада встановлюватиме тарифи на тепло - Порошенко

Вівторок, 21 березня 2017, 14:18
Таку можливість підтримав Президент України Петро Порошенко під час вчорашнього засідання Ради регіонального розвитку
Місцева влада встановлюватиме тарифи на тепло - Порошенко

За словами президента, він підтримує відповідну ініциативу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) .

Нагадаємо, що раніше НКРЕКП запропонувала предачи частину своїх повноважень місцевим радам.

Президент наголосив, що не бачить доцільності у втручанні центральних органів влади у питання затвердження тарифів міст, сіл, селищ, де живуть менше 100 000 населення.

«Передача реальних повноважень, хто краще працює, хто співпрацює з банками, з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР, запроваджує програми енергозбереження, має конкурентні тарифи, знижує їх, той і має підтримку територіальних громад на наступних виборах. Хто хоче витратити кошти місцевих бюджетів, щоб компенсувати частину тарифів – це їх право, їх повноваження, але право буде належати територіальним громадам», - підкреслив Глава держави.

Нагадаємо теми засідання Ради - ситуація в регіонах, бюджетні надходження, розвиток інфраструктури, привабливість регіонів для іноземних інвесторів За словами Віце-прем’єр-міністра, посідаючи 15-е місце за цим показником ще в 2015 році, Харківщина піднялася на 2-е місце в 2016-му

Таку заяву Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України зробив у ході П’ятого засідання Ради регіонального розвитку 20 березня.

«Як завжди, Харківська область за результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів потрапила до п'ятірки найкращих. Хотів би сказати, що область продемонструвала найкращий розвиток інфраструктури, - підкреслив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. - Посідаючи 15-е місце за цим показником ще в 2015 році, Харківщина піднялася на 2-е місце в 2016-му. Це дає можливість говорити про результат змін, які люди відчувають не на цифрах, не на центральному рівні, а безпосередньо в громадах».

comments powered by HyperComments