Російський «Сбербанк» забирається геть з українського ринку: скатертиною дорога і якір у спину

Вівторок, 21 березня 2017, 20:56
Російський Ощадбанк оголосив про намір позбутися від українських «дочок».
Російський «Сбербанк» забирається геть з українського ринку: скатертиною дорога і якір у спину

«Ми шукаємо варіанти виходу з України. З такою позицією уряду у нас немає великого відрізка часу. Я не хотів би нічого коментувати, поки ми не прийдемо до остаточного рішення», – заявив у вівторок глава «Сбербанка» Герман Греф.

Він назвав санкції проти «Сбербанка» в Україні «беззаконними діями».

«Ситуація по Україні досить складна. Емоційно складна і реально складна. З'єднання таких абсолютно беззаконних дій, які проти нас відбуваються в Україні, в цілому ряді міст, при повному потуранні правоохоронних органів», – заявив він.

Нагадаємо, що ПАТ «Сбербанк» – найбільший з банків з російським капіталом в Україні та один з найбільших в принципі. Його активи складають майже 50 млрд гривень. Більше нього тільки державні «Приватбанк», «Ощадбанк», «Укрексімбанк», «Укргазбанк», а також австрійський «Райффайзен Банк Аваль».

Також російському «Сбербанку» належить львівський «ВіЕс Банк» (колишній Volksbank), котрий займає 29-е місце за розміром активів.

Заступник глави НБУ Катерина Рожкова раніше заявила, що всі українські банки, які належать Росії, виставлені на продаж.

Нагадаємо, 16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік щодо ПАТ «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» («Промінвестбанк»), ПАТ «ВТБ Банк», ПАТ «БМ Банк» через їхню приналежність російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

comments powered by HyperComments