У приватного підприємства на Основі намагаються забрати виробничі приміщення площею понад 2 тис. кв. м

П'ятниця, 24 березня 2017, 16:01
Прокуратура вважає незаконним договір купівлі-продажу
У приватного підприємства на Основі намагаються забрати виробничі приміщення площею понад 2 тис. кв. м

У будівлі розташовані виробничі приміщення.

Як повідомили у прокуратурі,  суд встановив факт належності цього майна до державної власності, проте на даний час воно і досі перебуває у розпорядженні приватного підприємства. Тому прокуратура і звернулася з вимогою повернути нерухомість її власнику - Міністерству інфраструктури України.

За словами першого заступника керівника місцевої прокуратури №5 Андрія Кравченка, зазначена нерухомість вартістю близько 1,4 млн. грн. незаконно вибула з власності держави. Її з порушенням чинного законодавства продали приватному підприємству, зокрема, уклали договір купівлі-продажу без необхідних підстав.

Справа слухається у господарському суді області .

Нагадаємо, що керівнику департаменту міськради оголошено підозру про вчинення злочину. Прокуратура підозрює його у зловживанні службовим становищем.

Прокуратура області в рамках розслідування незаконної видачі земельних ділянок на території обласного центру за так званою «кооперативною схемою» встановила факт реєстрації фіктивного житлово-будівельного кооперативу (ЖБК) державним реєстратором.

Так, за даними досудового розслідування у лютому 2010 року чиновниця зареєструвала обслуговуючий кооператив як житлово-будівельний, «закривши очі» на повну відсутність підстав для такої реєстрації, оскільки мала попередню домовленість з його засновниками.

comments powered by HyperComments