Будьте обережні: ті ж яйця, тільки в профіль

Середа, 29 березня 2017, 23:52
Українську «доньку» продали «руському» «поету» за $130 мільйонів.
Будьте обережні: ті ж яйця, тільки в профіль

Вартість операції з продажу української «дочки» «Сбєрбанка» синові Михайла Гуцерієва і Norvik Banka, за даними видання «Комерсант», становить приблизно $130 мільйонів.

Це не сильно менше капіталу української філії «Сбєбанка», який, за даними на жовтень 2016 року, становив $144 мільйони. При цьому раніше, 2016 року, за «дочку» «Сбєрбанка» пропонували $680 млн.

Угода з продажу «Сбєрбанка», як очікується, буде закрита в першому півріччі 2017 року. Після цього банк змінить назву і буде працювати під брендом Norvik Banka.

Довідка. Микаил (Михаил) Сафарбековіч Гуцерієв (нар. 9 березня 1958 Акмолинск, Казахська РСР, СРСР) – російський підприємець, доктор економічних наук, поет, член Спілки письменників Росії. Власник компаній АТ НК «Русснефть», ВАТ «Російське вугілля», ПАТ «Моспромстрой», ПАТ «Бінбанк», а також британської компанії GCM Global Energy Inc з річним обігом в $1 млрд (остання видобуває нафту в Азербайджані та Казахстані). Контролює великі активи в сфері нерухомості (в тому числі «Національ», «Петровський пасаж» і «Смоленський пасаж» у Москві). Член бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців.

З 2011 року щорічно включається до Списку 200 найбагатших бізнесменів Росії (за версією журналу Forbes), у якому (на 2016 рік) знаходиться на 16 місці зі статком $5,9 млрд. Крім того, в рейтингу журналу Forbes «Найбагатші сімейні клани Росії 2016» сім'я Гуцерієвих посіла перше місце із загальним капіталом майже $10 млрд.

Дійсний член Російської академії природничих наук.

comments powered by HyperComments