Корупціонери повернули державі 5 100 гривень за рік

Четвер, 13 квітня 2017, 15:26
Про це прозвітувало казначейство, рапортуючи про виконання держбюджету за січень-лютий 2017 року
Корупціонери повернули державі 5 100 гривень за рік

Станом на 1 березня 2017 року до спецфонду державного бюджету надійшли 5 100 гривень, конфіскованих судами у корупціонерів. До кінця року уряд планує повернути 11,5 мільярдів гривень. Минулого року з майже 8 мільярдів корупційних грошей до бюджету надійшло ледь не 165 тисяч гривень.

Такі дані навело видання «Радіо Свобода».

Як раніше писала «Справжня Варта», 28 березня розпочався черговий масштабний набір до реформованих органів і підрозділів Державної прикордонній службі України в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону».

Подані анкети кандидатів оброблятимуться автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства. Для цього було розроблене і практично протестоване відповідне програмне забезпечення. Крім того, для конкурсного відбору вперше в історії відомства в систему кадрового менеджменту інтегровано підрозділ перевірки особового складу на поліграфі. Відповідні сертифікати на поліграфи у ході заходу Голові Державної прикордонної служби України вручила Посол Сполучених Штатів Америки в Україні.

Впровадження проекту «Нове обличчя кордону» в рамках системного реформування Держприкордонслужби передбачає створення підрозділів нового формату, які забезпечать високий рівень довіри громадськості, викорінення будь-яких проявів корупції і високі стандарти діяльності, що відповідають європейським нормам. Зокрема, реалізація сьогоднішнього етапу стане платформою для подальшого реформування ще 7 підрозділів, персонал яких виконує завдання на кордоні з Польщею та в міжнародних аеропортах.

Також українці не довіряють лікарям. Майже 40% учасників фокус-груп скаржились на непрофесійність медперсоналу. Загалом йдеться про некомпетентність та байдужість лікарів, про те, що лікарі часто не розпитують пацієнта про його стан і не пояснюють, чи пояснюють надто поверхово, що саме вони призначають. Медики лише в половині випадків пропонують пацієнтам дешевші та дорожчі ліки на вибір. Третина пацієнтів зізнаються, що лікарі виписують надто багато ліків. Також однією з причин недовіри пацієнти вважають корупцію в лікарнях.

comments powered by HyperComments