Ціни на ліки знижено утричі - віце-прем’єр

Четвер, 13 квітня 2017, 17:32
Зниження відбулося завдяки урядовій програмі "Доступні ліки"
Ціни на ліки знижено утричі - віце-прем’єр

Про це заявив  Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

"Ми бачимо , що по деяких препаратах, які беруть участь в урядовій програмі, зменшення ціни відбулося втричі», - сказав він.

За його словами,  люди навіть не за рецептами, зможуть придбати необхідні препарати за значно нижчою ціною, ніж була ще буквально декілька місяців тому.

У програмі «Доступні ліки» беруть участь 157 торгових найменувань препаратів. Держава повністю компенсує вартість 23 препаратів. За інші ліки з переліку пацієнт доплачує в середньому 10-30% вартості.

Як раніше писала «Справжня Варта», кожен другий хворий в Україні відмовляється від лікування через високі ціни на ліки. Такі результати дослідження «(Без)коштовна медицина» були презентовані у Міністерстві охорони здоров'я

Головною проблемою 94% пацієнтів, які брали участь у фокус-групах, вважають саме високу вартість препаратів. При цьому 48% пацієнтів скаржаться на підробки та неякісні ліки. А відсоток тих, хто вдається до самолікування, сягає майже 70%.

Також обіцянку знизити ціни на ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми дав Прем’єр-міністр України.

"Я переконаний у тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб'ємося іпочнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків", - заявив Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV.

comments powered by HyperComments