Ощадбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк підписали договори з ХОДА про обслуговання "тепліх кредитів"

П'ятниця, 14 квітня 2017, 17:07
Приватбанк також може приєднатися до цієї програми
Ощадбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк підписали договори з ХОДА про обслуговання "тепліх кредитів"

- За підрахунками, виділених коштів у розмірі 6500,0 тис. грн на її реалізацію у 2017 році буде достатньо для гарантування виплат 3500 фізичним особам з боку області, що дасть можливість стимулювати населення до впровадження енергоефективних заходів. У кінцевому результаті це дозволить фізичним особам скоротити витрати на споживання енергоносіїв, - відзначив  начальник Управління паливо-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький,  коментуючи цю подію.

Банки, які беруть участь у державній програмі, прийняли рішення про зниження річної банківської ставки на енергоощадні та енергоефективні кредити до 17,7% на 2017 рік, що, у свою чергу, суттєво знизить розмір грошових виплат позичальником за кредитом (приблизно 2,7%).

Як раніше писала «Справжня Варта», із запуском Фонду енергоефективності кошти, вкладені у модернізацію багатоквартирного будинку на 120 квартир, окупляться за 5 років, - наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

На його думку, якщо мешканці будинку на 120 квартир вирішать термомодернізувати будинок за пакетом «Легкий», то на це треба буде приблизно 420 тисяч гривень, або 3,5 тисячі гривень із квартири.

«Але кожній квартирі вкладати стільки грошей у ремонт одразу не потрібно. Адже ОСББ зможе взяти кредит і додатково отримати грант від Фонду енергоефективності. Відтак, із 3,5 тисяч гривень 1,4 тисячі буде фінансовою допомогою Фонду, яку повертати не треба. Тож початковий внесок із кожної квартири буде лише 350 гривень. Ще 1750 гривень буде банківський кредит, який треба повернути за 5 років. Щомісячний платіж складе всього 50 гривень на місяць за умови відсоткової ставки 21% річних», - пояснює Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що кожен член ОСББ повертатиме кредит на енергоефективність у розмірі, пропорційному до його частки співвласника. Це передбачено у проекті Закону України «Про Фонд енергоефективності», якого у першому читанні сьогодні прийняв парламент.

Також відсотки з депозитів також будуть враховуватися  при призначенні житлово-комунальних субсидій. Про таку можливість заявив журналістам міністр Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

comments powered by HyperComments