Українцям, які мешкають в старих будинках, довелося добряче витратися на тепло

Понеділок, 17 квітня 2017, 10:35
Адже незважаючи на наявність лічильника, мешканці старих будинків не можуть регулювати в них температуру через застарілу систему теплопостачання.
Українцям, які мешкають в старих будинках, довелося добряче витратися на тепло

Як передає ТСН, за українцям завдяки встановленим лічильникам довелося зекономити тепло у власних оселях та зменшити тарифи на опалення на 70%. Проте це не стосується мешканців старих будинків, де були встановлені індивідуальні лічильники на тепло. Їм вберегтися від великих рахунків не вдалося, адже контролювати температуру у власних оселях вони не можуть через застарілу для лічильника систему теплопостачання. Зокрема, лічильники не встановлюються в квартирах, де немає індивідуального закільцованого постачання, а тепло подається по стояку.

Проте замість лічильника вони можуть встановити індивідуальний тепловий пункт з електронними датчиками, а потім запрограмувати необхідну для них температуру. Встановити такий, наприклад, в одній з київських багатоповерхівок коштуватиме 200 000 гривень. Ці гроші відіб’ються за один опалювальний сезон.

Як повідомляла «Справжня варта», є вірогідність, що українцям доведеться платити за світло більше 250 гривень на місяць через прийняття законопроекту про ринок електроенергії. А все через те, що на сьогоднішній день ринок електроенергії надто монополізований. Таку думку висловив Андрій Герус, колишній член НКРЕКУ.

comments powered by HyperComments