Нацкомісія обіцяє знизити тарифи на тепло для населення

Четвер, 20 квітня 2017, 00:49
Втім, як відомо, обіцяти не означає женитися – тим більше, коли самої цієї Нацкомісії де-юре уже не існує.
Нацкомісія обіцяє знизити тарифи на тепло для населення

Тим не менше, мабуть, перед уходом, спеціалісти НКРЕКУ представили нову методологію і тарифи на розподіл природного газу, які дозволять знизити тарифи, а й, відповідно, розмір суми за опалення. Про це йдеться у повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

«Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, проведені розрахунки тарифів на теплову енергію для першої групи ліцензіатів, які можуть бути схвалені для отримання пропозицій зацікавлених сторін з урахуванням: нової методології визначення та розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу; нового рівня мінімальної заробітної плати, передбаченого законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Середнє зменшення тарифу за вказаними ліцензіями там буде складати близько 60 грн за 1 Гкал, або завбільшки 5% від діючого на сьогоднішній день тарифу на теплову енергію», – йдеться у повідомленні.

Водночас розрахункове зменшення розміру суми за послугу з централізованого опалення може становити і більші величини. Згідно з розрахунками НКРЕКУ, для родини, яка проживає в однокімнатній квартирі, зменшення становитиме майже 300 грн; для сім'ї, яка мешкає у двокімнатній квартирі, – понад 400 грн.

У НКРЕКУ уточнили, що розрахунки для першої групи були виконані по 11-ти підприємствах, які здійснюють ліцензовану діяльність в різних регіонах України з обсягом корисного відпуску майже 40% від загального обсягу ліцензіатів Нацкомісії.

Нагадаємо, після скандалу двотижневої давнини глава НКРЕКУ Дмитро Вовк подав у відставку і повідомив про відставку всього складу Комісії. Наразі йде формування номінаційної комісії для відбору кандидатів на посади членів НКРЕКУ.

У перекладі з бюрократичної на людську мову це має означати: створюється одна комісія для створення іншої комісії.

comments powered by HyperComments