У Харкові діятиме міжнародна технологічна компанія Uber

Юлія Гуш  |  Четвер, 20 квітня 2017, 14:02
Вона дасть можливість мешканцям міста викликати персональний автомобіль за допомогою мобільного додатку.
У Харкові діятиме міжнародна технологічна компанія Uber

На сьогоднішній день Uber діє в Харкові, Львові, Києві, Одесі та Дніпрі. За словами Артема Панченка, директора з логістики і операційної діяльності в Україні, даний сервіс з’єднує пасажирів, які хочуть в даний момент пересуватися містом, і водіїв, які можуть надавати послуги з перевезення. За його словами, він користується значною популярністю в різних країнах світу.

«І цифри, які є в світі, вони вражають, – розповів він, – це понад 73 країни, це майже 500 міст і 5 мільйонів поїздок щодня. Власне, в Україні Uber запустився в червні 2016 року. Він трішечки долучився до своєрідного рекорду. Оскільки в минулому році Uber подолав позначку у 2 мільярди поїздок у всьому світі з моменту запуску. Погодьтесь, це вражаюча цифра. Якраз 5 міст України додались до цього рекорду».

Щодо тарифів на перевезення, то тут розцінки такі: 17 гривень обійдеться приїзд автомобілю, і по 4 гривні – за кожний кілометр дороги. Розрахуватися можна буде можна як готівкою, так і кредитною карткою. Також представники даної платформи пообіцяли, що до 23 квітня харків’яни можуть скористатися можливістю здійснити до 5 безкоштовних поїдок вартістю до 75 гривень, увівши промокод KHARKIV в розділі «Оплата».

«Я би сказав так: у вашому телефоні відбувається маленька магія, – розповів Панченко, – оскільки ви встановлюєте додаток на свій телефон, то він вам задає лишень одне питання: «куди ви хочете поїхати?». Далі він за допомогою GPRS сам визначає, де ви знаходитись. Спеціальні алгоритми визначають найближчий автомобіль. І після цього вам надається авто. В цей момент ви можете побачити, як до вас наближається водій, його рейтинг, яка ця машина. Ви можете дуже легко ідентифікувати, в яку машину вам треба сісти».

За його словами, під час дороги пасажир можете відслідковувати свій маршрут , приблизний час прибуття. Окрім цього, після кожної поїздки він може оцінити надану послугу та при необхідності звернутися до тех.підтримки. Артем Панченко також зазначив, що значна увага буде приділятися питанню безпеки пасажирів. Тому над водіями, які висловили бажання приєднатися до платформи, буде здійснюватися контроль.

Також Панченко пригадав, що на початку квітня була затверджена нова програма розвитку електричного транспорту в України. За його словами, до платформи долучилися партнери, які надали електромобілі. Загалом, Харків став першим містом, де можна буде здійснити поїздку саме цим видом транспорту.

«Ми хочемо, щоб у Харкові було максимально комфортне середовище для звичайних харків’ян, – підкреслив Дмитро Яковлєв, член Наглядової ради Харківського ІТ Кластера, – ми бачимо Харків ІТ-столицею всієї східної України. Містом, де наявні найбільші українські та міжнародні технологічні компанії. А також містом, де розвинуті електронні послуги та подібні платформи, які роблять якість життя харків’ян вищою».

comments powered by HyperComments