Світлична підтримала спільні газові проекти з Македонією майже на 144 мільйони євро/ Відео

П'ятниця, 21 квітня 2017, 17:16
Про можливість реалізації таких проектів йшлося під час зустрічі голови ХОДА з Послом Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі
Світлична підтримала спільні газові проекти з Македонією майже на 144 мільйони євро/ Відео

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні нагадав про зацікавленість у залученні харківських підприємств, які працюють у сфері будівництва газопроводів, до трьох масштабних проектів газифікації країни.

Юлія Світлична зазначила, що понад 40% усього українського газу видобувається на території Харківської області.

«У наших підприємств є колосальний досвід будівництва розподільчих і магістральних газопроводів. Не менш ніж 30 підприємств готові брати участь у тендерах, готові перемагати і реалізовувати свій досвід, знання і можливості далеко за межами нашої держави, - сказала глава ХОДА. - З боку облдержадміністрації буде зроблено все можливе щодо популяризації проектів, які ви пропонуєте, і залучення якомога більшої кількості учасників. Вартість одного з проектів - 90 мільйонів євро, двох інших - близько 20 - 27 мільйонів євро. Це серйозні суми, глобальні проекти і вони, безумовно, будуть цікаві нашим підприємствам».

За словами посла, Македонія надасть всю необхідну інформацію щодо проектів та участі в них.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківщина змогла вдесятеро збільшити приплив іноземних інвестицій. Про це голова облдержадміністрації розповіла під час зустріч із Віце-прем'єр-міністром з питань євроінтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Світлична окреслила соціально-економічну ситуацію в області та розповіла про роботу, яка була пророблена в регіоні задля привернення інвестицій. За її словами, за рік приплив іноземних інвестицій до Харківщини зріс вдесятеро. Крім того, Юлія Світлична розповідала про про міжнародну інфраструктуру області. Наприклад, про роботу харківських офісів у Вашингтоні та Китаї. Юлія Світлична також повідомила Віце-прем'єр-міністру з питань євроінтеграції України про рішення, щойно прийняте Моніторинговим комітетом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

comments powered by HyperComments