Працювати до кінця життя у найближчі роки українці не будуть

Середа, 10 травня 2017, 15:04
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що пенсійна реформа, яку розробляє Уряд, не передбачає підвищення пенсійного віку
Працювати до кінця життя у найближчі роки українці не будуть

«Уряд розробляє свою концепцію і напрацьовує варіант пенсійної реформи, але в ньому ви точно не побачите підвищення пенсійного віку. Підвищення пенсійного віку в найближчі роки в Україні не буде», - сказав він.

Коментуючи інформацію щодо вимог МВФ про підвищення пенсійного віку, Павло Розенко зазначив, що є різниця між тим, чого хоче МВФ, і тим, про що Уряд України домовляється з МВФ.

«Все прописано в наших основоположних документах. Стаття в інтернет-виданні або газеті, безумовно, може бути точкою зору групи експертів МВФ, але у нас є офіційний документ, який називається "лист про наміри", де виписані основні принципи, за якими ми будемо працювати. В останньому підписаному документі немає жодної згадки про підвищення пенсійного віку. Тому я б не говорив: "або кінець співпраці з МВФ, або підвищення пенсійного віку". Так питання не стоїть. Передбачається подальше співробітництво з МВФ і проведення пенсійної реформи», - пояснив Віце-прем’єр-міністр, - повідомила його прес-служба.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  з 1 травня підвищено розмір прожиткового мінімуму.

Максимальний розмір мінімуму - 1 777 грн.

Також малозабезпечені сім'ї та внутрішньо переміщені особи можуть отримати безвідсоткову зворотню позику.

Позика надається для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу . Розмір позики - до 40 прожиткових мінімумів для працездатної особи на одного учасника.

comments powered by HyperComments