Ліквідовано «конверт» з обігом 80 млн. гривень

Четвер, 18 травня 2017, 12:02
Правоохоронці у Харкові встановили групу осіб, які обслуговували зернотрейдерів Київського регіону
Ліквідовано «конверт» з обігом 80 млн. гривень

«Створивши протягом 2016-2017 років 8 фірм, вказані підприємці змогли вивести в тіньовий обіг понад 80 млн. гривень. За попередніми підрахунками ймовірні втрати бюджету тільки з ПДВ становлять близько 13,3 млн. гривень», - повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області  Андрій Бєжанов.

Зловмисники здійснювали закупівлі сільськогосподарської продукції за готівкові кошти у безпосередніх сільгоспвиробників без відображення даних операцій у податковому та бухгалтерському обліках. В подальшому, службові особи підконтрольних підприємств, діючи умисно за попередньою домовленістю з фігурантами по кримінальному провадженню, створювали документи-прикриття про реалізацію придбаної за готівку сільгосппродукції, через підприємства зернотрейдери,  на адресу компаній нерезидентів, які розташовані за межами державного кордону України.  

Під час ліквідації зазначеного «конвертаційного центру» працівниками податкової міліції проведено 9 обшуків у офісах, приміщеннях елеваторів та  автомобілів, що були задіяні у вказаній  незаконній діяльності.

«Під час слідчо-оперативних заходів було виявлено та вилучено печатки підприємств «конвертаційного центру», комп’ютерну техніку,  мобільні телефони та бухгалтерську документацію, - повідомляє Андрій Бєжанов. – Крім цього, виявлено та вилучено грошові кошті у національній та іноземній валютах, загальна сума яких у гривневому еквіваленті складає майже 7,9 млн. гривень, а також сільгосппродукція на загальну суму майже 2,4 млн. гривень».

Як раніше писала «Справжня Варта», СБУ "прикрила" у Харкові "конверт" з обігом 20 млн.грн.

Зловмисники обслуговували тіньовиків з продуктовіх ринків.

Впродовж 2015-2016 років зловмисники створили на підставних осіб низку фіктивних фірм, що використовувалися для виведення у тіньовий обіг оборотних коштів підприємств реального сектору економіки. Підприємці, які імпортують продукти харчування для торгівлі у роздріб на ринках, постачали товар фіктивним фірмам за безготівковий розрахунок, а готівку повертали за вирахуванням обумовленого відсотку.

comments powered by HyperComments