Не буде погашення боргу або укладення договору про реструктуризацію - не буде нової субсидії

Субота, 20 травня 2017, 10:58
Щоб отримати субсидію, боржник повинен погасити борги за 8 тижнів або гасити їх погашати частинами на протязі п'яти років
Не буде погашення боргу або укладення договору про реструктуризацію - не буде нової субсидії

Таке рохяснення надав журналістам директор Департаменту соціальної політики Київскої держадміністрації. Юрій Крикунов.

«Якщо протягом двох місяців громадянин документально підтвердить сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія буд призначена з дати закінчення дії попередньої субсидії. Якщо особа не встигне погасити борг за 8 тижнів, то субсидія призначатиметься з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про реструктуризацію», – підкреслює Юрій Крикунов.

За наявності поважних причин зазначений строк може бути продовжений н підставі рішення комісії районної у місті Києві держадміністрації.

Згідно з законом, заборгованість з квартирної плати реструктуризується на термін до 60 місяців залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату реструктуризації.

Для реструктуризації громадяни укладають договір з надавачами житлово-комунальних послуг про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги.

Як раніше писала «Справжня Варта», субсидії перерахують, враховуючи теплу весну. В той же час призначені з 1 жовтня 2016 року субсидії діятимуть до 30 квітня 2017 року.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається окремо на опалювальний період і окремо - на неопалювальний. Тобто, призначені з 1 жовтня 2016 року житлові субсидії діятимуть до 30 квітня 2017 року включно. Однак, враховуючи теплу весну, у квітні вона буде перерахована (як для користувачів центрального, так і індивідуального опалення) з урахуванням кількості днів опалювального періоду, - повідомили у Міністерстві соціальної політики України, коментуючи чутки про те, що «рання тепла весна наче б то вплинула на скасування субсидій».

 

comments powered by HyperComments