Курченку пред'явлено підозру у легалізації "злочинних" доходів

Середа, 31 травня 2017, 19:02
Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні
Курченку пред'явлено підозру у легалізації "злочинних" доходів

30 травня, прокуратурою Одещини погоджено та направлено повідомлення про підозру колишньому голові спостережної ради групи компаній С. Курченку у вчиненні ряду злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, - повідомляє «Справжня Варта».

Окрім того, складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до оборудок з паливом.

За даними слідства, вказані особи перебувають за межами України, у зв’язку з чим їх оголошено у розшук.

Загалом у кримінальному провадженні наразі статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб. Серед них колишні керівники ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Одеській області, - повідомили у Генпрокуратурі.

Як раніше писала «Справжня Варта», поліція з прокуратурою провела наймасштабнішу в історії України спецоперацію.

Серед затриманих - колишній керівник харківської податкової, генерал-лейтенант Станіслав Денисюк. який, за словами Матіоса, наглядає за всім бізнесом Курченко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments