Аеропорти "блокують" вихід лоукостерів на український ринок через економічні причини

Середа, 7 червня 2017, 11:02
Звинувачення міністра транспорту власників аеропортів в блокуванні лоу-костера Ryanair як блокування європейського вибору України недостатньо аргументовані
Аеропорти "блокують" вихід лоукостерів на український ринок через економічні причини

Так, за заявою міністра інфраструктури України Володимира Омеляна,  всі спекуляції щодо приходу/неприходу Ryanair в Україну – це спроби одного національного авіаперевізника /МАУ - редакція/ зберегти своє монопольне положення на ринку, заробляючи надприбутки на українських громадянах, - повідомляє «Справжня Варта»

" Крім того, це – нахабна спроба відібрати в українців мрію стати повноправною частиною європейської спільноти. Українці мають право подорожувати до Європи за 50 євро, а не за 500. І Україна в одному кроці від цього. Міністерство інфраструктури виконало 90% роботи з залучення Ryanair в Україну. Інші 10% - за керівництвом аеропортів», - зазначив Міністр.

В той же час, перший заступник гендиректора "Борисполя" Євген Дихне відзначив, що для здешевлення авіаперевезень Ryanair вимагає від аеропортів знижки і додаткові умови, які неможливо провести за економічних причин та без зниження податків, які накладені на аеропорти.

Зокрема, в "Борисполі" не практикується закріплення стоянок для повітряних суден, існує обмеження по кількості літаків, які можна обслуговувати пішу висадку і посадку пасажирів. Також з об'єктивних причин залишається цілий ряд сервісів, які не можуть надаватися аеропортом ні зі знижкою, ні безкоштовно.

"Ryanair звик користуватися виділеною інфраструктурою в невеликих аеропортах, щоб брендировать її, а також будувати нові об'єкти готелі, автостоянки і інше. Однак передача будь-яких площ і земельних ділянок можлива лише через конкурсну процедуру, яку проводить Фонд держмайна", - підсумував заступник гендиректора аеропорту.

Як раніше писала «Справжня Варта», ціна на лоукостерівські авіапереліти варіюються від 9 дол. до 195 євро з умовою довгострокового бронювання.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments