Безлюдівський пляж змінить орендаря

П'ятниця, 9 червня 2017, 18:04
Прокуратура у суді домоглася розірвання орендного договору на 80 га на території Безлюдівського водосховища
Безлюдівський пляж змінить орендаря

Господарський суд області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги Харківської місцевої прокуратури №6 та зобов'язав одне з господарських товариств звільнити самовільно зайняті понад 80 га на території Безлюдівського водосховища та привести землі до стану, в якому вони були до надання у користування, - повідомляє «Справжня Варта».

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури №6 Андрія Яковлева, недобросовісний орендар - одне з господарських товариств, яке працює у галузі культурно-оздоровчих та спортивних послуг - незаконно використовує 81,46 га лісового та водного фонду. З них - понад 70 га водойм, більше 1 га лісу та близько 10 га - піски. Крім того, ТОВ самовільно збудувало на ділянці будівлі та споруди.

Крім того, за інформацією начальника управління прокуратури області Олександра Бондаренка, неодноразово судами розглядалася і справа щодо продовження оренди земельних ділянок лісового та водного фондів. Товариство вчергове звернулася до суду з позовом щодо продовження оренди землі, прокуратура знову довела свою позицію у суді і запобігла незаконній пролонгації цих договорів.

Як раніше писала «Справжня Варта», Безлюдівський пляж зачистять від незаконних споруд.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, щоб узаконити право власності на комплекс будівель вже зведених на спірній земельній ділянці, ТОВ звернулося до суду. Суди перших інстанції зайняли позицію орендаря. Однак прокуратура довела свою принципову позицію - Вищий господарський суд України скасував рішення господарського суду області, яким визнано за ТОВ-орендарем право власності на самочинно побудований майновий комплекс на землях лісового фонду. Після цього стало можливим відновити призупинений судом розгляд справи щодо звільнення цих земель недобросовісним орендарем.

Загальна площа лісового та водного фонду, орендованого товариством  для створення зони відпочинку - 81,46 га. З них - понад 70 га водойми, більше 1 га лісу та близько 10 га - піски.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments