Вже 10 років пенсіонери отримують свої пенсії за абсолютно застарілими розрахунками - Гройсман/ Фоторепортаж

П'ятниця, 9 червня 2017, 16:02
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв уже до жовтня провести пенсійну реформу і підвищити пенсії мільйонам пенсіонерів
Вже 10 років пенсіонери отримують свої пенсії за абсолютно застарілими розрахунками - Гройсман/ Фоторепортаж

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив сьогодні на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, - повідомляє кореспондент "Справжньої Варти".

Серед завдань уряду щодо проведення пенсійної реформи Гройсман зазначив роботу щодо недопущення підвищення пенсійного віку, щоб зберегти вік виходу на пенсію в 60 років, ліквідацію "зрівнялівки". Вже в жовтні він обіцяє провести перерахунок пенсій з таким розрахунком, щоб 9 мільйонам пенсіонерів з 12 мільйонів підвищити розмір виплат. Розмір мінімальної пенсії підвищиться з приблизно 1200 гривень до більш ніж 3000 гривень.

Суть накопичувальної системи для пенсіонерів, за словами прем'єра, полягає в терміні стажу в 25 років, який гарантує виплату пенсії. Далі пенсія буде залежати від розміру зарплати і стажу - чим більше зарплата і чим більше стаж, тим більше пенсія.

Відповідаючи на питання журналістів, Гройсман зауважив, що нинішня система пенсійного забезпечення лише продукує дефіцит як бюджету, так і пенсійного фонду. Тому треба розвивати економіку, зупиняти падіння, що є і базисом соціального забезпечення. А якщо не проводити зараз реформу - то пенсійний фонд через 3-5 років вже буде абсолютним банкрутом.

comments powered by HyperComments