Будівництво свого будинку, сараю або гаража можна починати вже на наступний день після подання повідомлення

Понеділок, 12 червня 2017, 15:36
Це випливає з роз'яснення, наданого заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ
Будівництво свого будинку, сараю або гаража можна починати вже на наступний день після подання повідомлення

Роз'яснення стосується Закону України №1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який вступив в силу з 10 червня 2017 року, - повідомляє «Справжня Варта»

Зокрема, за словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Левьва Парцхаладзе,  будівництво об’єктів середнього та значного класу наслідків – житлових комплексів, багатоповерхівок, соціальних споруд, торгових та офісних приміщень – буде здійснюватися виключно за наявності всіх необхідних документів, передбачених законодавством. Це знизить корупційні ризики та стане інструментом боротьби з незаконними забудовами. Натомість, для об’єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу забудови в Україні, такі вимоги максимально спрощуються. Будівництво таких споруд можна починати вже на наступний день після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Новий закон 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Він скасовує підходи щодо отримання дозвільних документів відповідно до категорії складності об’єктів будівництва і вдосконалює порядок оформлення дозвільної документації, у тому числі, в електронному вигляді. 

Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у Харкові все готово для початку будівництва сміттєпереробного заводу.

Будівництво сміттєпереробного заводу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів має розпочатися найближчим часом.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments