Ціни на капусту б'ють рекорди

Вівторок, 13 червня 2017, 12:01
Ціни на ранню капусту в цьому році вже більш ніж в 10 разів перевищують ціни на середину червня 2016 року
Ціни на капусту б'ють рекорди

Подорожчання капусти у порівнянні з кінцем травня склало 20%, - повідомляє «Справжня Варта»

Сьогодні капуста великим оптом надходить в продаж по 7-12 грн / кг (0,24-0,41 євро / кг), що мінімум на 20% дорожче, ніж тижнем раніше. Нагадаємо, в кінці травня дана продукція надходила в продаж від 6 грн / кг (0,20 євро / кг). Ситуацію, що склалася учасники ринку пояснюють дефіцитом великих партій капусти в господарствах, в той час як закупівельна активність оптових компаній залишається досить високою. Недолік пропозиції, в свою чергу, пов'язаний з тим, що фермери в поточному сезоні скоротили площі під ранньою капустою. Крім того, урожай капусти в багатьох господарствах серйозно постраждав від несприятливих погодних умов навесні, - вважає видання «АПК-Інформ: овочі і фрукти», посилаючись на дані власного моніторингу.

Як раніше писала «Справжня Варта», М'ясо продовжує дорожчати Тільки ціни на курятину за 5 останніх місяців зросли тільки на 3%.

Щодо цін на говядину і свинину, то найдорожча яловичина збільшилася у ціні у вітчизняній роздрібній мережі на 14% з початку цього року, свинина - на 20%.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments