ЄБРР розраховує завтра отримати від Гройсмана гарантії під кредитування будівництва харківського метро

Вівторок, 13 червня 2017, 15:33
Делегація Європейського банку ознайомилися з проектом розвитку третьої лінії метрополітену в бік Міжнародного аеропорту «Харків»
ЄБРР розраховує завтра отримати від Гройсмана гарантії під кредитування будівництва харківського метро

«Підготовка цього проекту зайняла багато часу, тому зараз для нас дуже важливо, щоб з боку міста і держави було зроблене все необхідне, щоб цей проект був підписаний до кінця року. Були певні питання з боку України, які начебто вже закриті. Завтра я очікую підтвердження цього на зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Наш план - представити проект на раді директорів у вересні і підписати договір у четвертому кварталі. Але, знову-таки, політичні перипетії іноді можуть бути не зовсім передбачувані», - зазначив Перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомили у міськраді, вони проїхали у метро від станції «Проспект Гагаріна» до станції «Історичний музей», де перший заступник міського голови Ігор Терехов розповів їм про особливості проектування та будівництва станцій метро «Державінська» та «Одеська».

Він нагадав, що проект розвитку третьої черги Харківського метрополітену передбачає виділення кредитних коштів в сумі 320 млн євро на будівництво двох станцій, будівництво електродепо за ст. м. «Перемога» і закупівлю 85 вагонів рухомого складу. При цьому половину тіла кредиту відшкодує місто, а другу половину - держава.

Перший віце-президент Європейського банку реконструкції і розвитку Філіп Беннетт уточнив, що 160 млн євро виділить ЄБРР і стільки ж - Європейський інвестиційний банк. За його словами, ці суми повинні бути затверджені на засіданні інвестиційного комітету, а потім, у вересні, - на раді директорів банків.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківська міськрада почала перший раунд переговорів з KfW щодо кредиту на вагони метро.

Інтереси міськради представив Пперший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Ігор Терехов зазначив, що близько 90 вагонів метро планується закупити за кредитні кошти, які виділять Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк в рамках Проекту розвитку метрополітену.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments