Підписано кредитну угоду про виділення Харкову грошей на нові тролейбуси

Вівторок, 13 червня 2017, 18:11
Сума кредиту складе 10 млн євро, з яких ЄБРР надасть 8 млн євро, а ще 2 млн євро - Фонд чистих технологій
Підписано кредитну угоду про виділення Харкову грошей на нові тролейбуси

Відповідну угоду щодо проекту оновлення тролейбусного парку підписали сьогодні, 13 червня, Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомив після церемонії підписання угоди перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, кредит від ЄБРР набагато вигідніший, оскільки його процентна ставка значно нижча, ніж в українських банках.

«Місту необхідно залучати саме такі недорогі фінансові ресурси, як у Європейського банку реконструкції та розвитку. Це дозволить нам закуповувати новий наземний електротранспорт, оскільки його парк, як відомо, вимагає істотної модернізації. Тролейбуси, які ми плануємо закупити, будуть абсолютно новими, з використанням енергозберігаючих технологій», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, для визначення постачальника тролейбусів буде проведений міжнародний тендер.

Як повідомив перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт, остаточне рішення про виділення кредитних коштів має бути ухвалне на засіданні ради директорів банку в листопаді, після чого до кінця року очікується підписання відповідного договору з Харковом.

Як раніше писала «Справжня Варта», ЄБРР розраховує завтра отримати від Гройсмана гарантії під кредитування будівництва харківського метро.

Делегація Європейського банку ознайомилися з проектом розвитку третьої лінії метрополітену в бік Міжнародного аеропорту «Харків».

«Підготовка цього проекту зайняла багато часу, тому зараз для нас дуже важливо, щоб з боку міста і держави було зроблене все необхідне, щоб цей проект був підписаний до кінця року. Були певні питання з боку України, які начебто вже закриті. Завтра я очікую підтвердження цього на зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Наш план - представити проект на раді директорів у вересні і підписати договір у четвертому кварталі. Але, знову-таки, політичні перипетії іноді можуть бути не зовсім передбачувані», - зазначив Перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments